Lykke børn - privat pasningsordning i Osted, Lejre

ved Nadia og Yath Madsen, tlf. 25 74 84 15

Et kreativt og fantasifuldt miljø

At være kreativ er både legende, sjovt, fantasifuldt og lærerigt og vi elsker det! 

At være kreative sammen med børnene er noget vi vægter meget højt her hos Lykke børn. Vi nyder at skabe sammen med børnene og at se dem blive begejstrede i den kreative proces og når de til sidst stolt viser frem hvad de har lavet.

Som noget helt væsentligt for vores opfattelse af kreativitet står oplevelse. Interessen for det kreative vækkes nemlig gennem den gode oplevelse og er den essentielle drivkraft i den kreative proces. 
Oplevelse rummer nysgerrighed, indtryk, leg, læring, sansning, og udvikling. Alt sammen vigtige ting for et godt børneliv og noget vi går utrolig meget op i hvad end vi laver her hos Lykke børn. 

Børnene præsenteres for mange forskellige materialer og kreative oplevelser. 
Vi både maler med pensler, svampe, med fingrene og hænderne. Vi laver fodaftryk og håndaftryk. Vi leger med perler, modellervoks og magisk sand. Vi former ting af trylledej og ler. 
Vi klipper og klistre og meget meget mere.

Børnenes sanser styrkes og der bliver øvet en masse færdigheder når vi sammen er kreative, som f.eks. da vi lavede sanseposer med fastelavnstema. Her blev der øvet øje-hånd koordination, når perlerne skulle puttes i poserne og når der skulle hældes vand op og efterfølgende puttes frugtfarve i.
Der blev øvet pincetgreb, da de små perler og palietter skulle fanges og kommes i poserne. 
Den taktile sans kom virkelig også i spil, da poserne endelig var færdig og børnene kunne få lov til at røre ved dem. De blev både klappet på, peget på, kastet med og virkelig nærstuderet 👀 det var nemlig meget spændene med det farvede vand og tingene der flød rundt inde i og bevægede sig når man rørte ved poserne.

Som en del af vores læringsmiljø har vi hængt en tavle op så det er muligt at få børnenes fine kreationer op. Det at det hænger fremme, er med til at give det vi har lavet betydning og børnene kan se, at det også har betydning for andre end dem.
Vi kan se på børnene, at de er enormt glade og stolte over det kreative slutresultat. Det er noget vi dyrker meget, ved netop at hænge det børnene har skabt op og så vi kan kigge på det igen og igen. Børnene kan se, hvad de har været med til at skabe og tænke tilbage på den dag, med en rar følelse i maven.
Det giver dem samtidig også noget at være fælles om - både da vi lavede det, men også bagefter hvor de kan kigge på det, pege på det og snakke om det.