Lykke børn - privat pasningsordning i Osted, Lejre

ved Nadia og Yath Madsen, tlf. 25 74 84 15

Kost

Hos Lykke børn prioriteres måltiderne højt. Vi bruger ofte børnenes middagslur eller de tidlige morgentimer, inden børnene kommer, på at bage og lave lækker varieret mad til os.

Børnene elsker vores herlige måltider og fællesskabet omkring bordet. Vi prioritere at det bliver en hyggelig og rolig stund for alle, og vi sidder ofte og snakker om oplevelser fra hverdagen her hos os eller hjemme hos familierne.
Måltiderne giver desuden børnene mulighed for at spejle sig i hinanden og vi hygger os virkelig omkring bordet. 

Måltiderne er også med til at lære børnene en masse. Der øves selvhjulpenhed når der hældes vand i glassene eller når maden skal smørers. Indimellem inddrages børnene også i madlavningen og man kan virkelig se hvor stor glæde og hvor meget selvværd det giver dem, at være med til at lave vores fælles måltider.
Børnene er også med til at så og plante ting som gulerødder, kartofler, ærter, tomater, krydderurter, salat, mm. omme i vores køkkenhave, som vi senere nyder godt af. Både vi og børnene nyder at have disse fællesoplevelser og der er masser af læring i at se tingene vokse og gro og senere blive til noget vi kan spise. På denne måde bliver børnene også mere interessede i det vi spiser og smager på mange forskellige ting.
Når vejret er til det spiser vi ude i haven.

For os er det vigtigt, at børnene får god, sund og næringsrigtigt mad. Vi sørger for en sund og varieret kost, så jeres barn får den rette næring til at udvikle sig både mentalt og fysisk.

Børnene vil få tilbudt mad 3 gange i løbet af dagen (formiddag, frokost og eftermiddag), som i løbet af ugen vil være varieret i forhold til pålæg, frugt/bær, grøntsager mm. Børnene vil enten få serveret rugbrød til frokost med diverse pålæg, eller en varm hjemmelavet ret.

Maden vi serverer for børnene vil være ud fra ting såsom:

  • Børnenes alder
  • Årstid (Hvilke madvarer der er i sæson)
  • Eventuelle højtider (F.eks. risengrød i vintermånederne og pølser på grillen om sommeren)


Ved specielle behov eller allergier, står I som forældre selv for levering af dette.